O nama

Tvrtka LONČARPLAST d.o.o. Posušje utemeljena je 17.8.1987. godine kao samostalna zanatska radnja za proizvodnju i preradu plastičnih masa. Stručna osposobljenost i dugogodišnje iskustvo u  preradi plastičnih masa bili su početni kapital vlasnika. Kao i mnoge tvrtke nastale u tim vremenima i Lončarplast je nastao u obiteljskoj kući vlasnika, te je jedna od najstarijih privatnih tvrtki na ovom području. Od samih početaka pa do dan danas vlasnici su zajedno sa svojim uposlenicima ulagali velike napore ( ulaganja u znanje, proizvodnu opremu, marketing itd ) kako bi danas izrasli u jednu od najvećih tvrtki za proizvodnju i prodaju raznih folija i vrećica, ali i ostale ambalaže na teritoriju BiH, kao i na EU tržištima      ( Hrvatska, Slovenija, Austrija…).

Kao što smo rekli, osim kupaca u BiH, visoku kvalitetu naših proizvoda prepoznali su i kupci u inozemstvu, pa tako danas Lončarplast preko 55% svoje proizvodnje plasira na EU tržište, sa trendom rasta, što će nam u budućnosti omogućiti i daljnje povećanje proizvodnje te zapošljavanje novih djelatnika.

Lončarplast danas upošljava preko 40 stručno osposobljena djelatnika što nam uz suvremenu opremu omogućuje godišnju preradu preko 3000 tona. Trenutno imam preko 2000 zadovoljnih kupaca koji ponavljanjem svojih narudžbu potvrđuju svoje zadovoljstvo poslovanjem sa nama.

Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja folija i vrećica prema zahtjevima kupaca, koje mogu biti različitih dimenzija i debljina, sa i bez tiska (4 boje), konfekcija vrećica od svih materijala (PEHD, PELD, PELLDP, PP…). Osim toga Lončarplast posjeduje vlastitu liniju za reciklažu, čime pokazuje i svoju društvenu odgovornost.

Osim brige za okoliš, Lončarplast svoju društvenu odgovornost pokazuje i kroz razne donacije i sponzorstva raznih društvenih događaja, kao podupiranje raznih sportskih klubova, udruga itd.

Lončarplast svoju prepoznatljivost na tržištu temelji na kvaliteti svojih proizvoda, poštivanja rokova isporuka, što nam je omogućava kontinuirano povećanje broj zadovoljnih kupaca.

U cilju poboljšanja kvalitete svojih proizvoda Lončarplast je prije više od 10 godina implementirao međunarodne standarde kvalitete (QMS) ISO 9001:2000, a kasnije smo ga nadogradili sa novim zahtjevima norme ISO 9001:2015.,  a 2018. god. implementirali smo i međunarodni sustav upravljanja okolišem ISO14001:2015.

Također, za svoje  poslovanje dobili smo razna priznanja , kao  što su:

“Zelena točka” od  EKO-PAK-a,

“AAA Highest Creditworthiness Rating” od Bisnode-a,

“Cetrificate of Superior Financial Performance”, od LRC-BIS BiH.

Posjetite nas ili nas kontaktirajte i uvjerite se u naše vrijednosti, te postanite naš zadovoljan kupac.

Također, možete nas pratiti i na našoj Facebook stranici:  https://www.facebook.com/loncarplast/